HIFK

Seuraava kotiottelu

 

vs.

MA 05.05 18:30 Sonera Stadium

Helsinki Cup 2012

HIFK C, Helsinki Cup 2012

HIFK C:n pelit ja tulokset löytyvät täältä,kuvat täältä Alla tunnelmia sekä otteluraporttia Eijalta.


Maanantai 9.7.2012

Ensimmäisen turnauspäivän aamu oli harmaa ja sateinen mutta päivän mittaan sää kirkastui. Joukkueessa oli aistittavana hieman jännitystä, sillä monelle pelaajalle tämä on ensimmäinen Helsinki Cup. Odotukset ovat korkealla: Sarja B15/F-lohko on joukkueelle tasoltaan sopiva. Mukana Esporte União Brasiliasta ja Cruz Azul Meksikosta. Luvassa on siis kansainvälisiä pelejä heti turnauksen alussa. Muut lohkossa mukana olevat joukkueet olivat Ponnistajat, Tips/97-98 ja HPS/United. Pelikenttänä mm. Sonera Stadium, jossa pojat saavat vastaansa brasilialaiset.

HPS/United vs. HIFK: Myllypuro 1.

Peli oli tasaista vääntöä heti alusta asti. Pelin 5. Minuutilla Vadi ampui sivuverkkoon. Toisessa päässä Emil esitti yhden paraatitorjunnan. HPS painosti mutta puolustus teki uhrautuvasti töitä. Puoliajan puolessa välissä HPS sai epäselvästä tilanteesta hyvin kyseenalaisen rankkarin ja peli 0-1. Tauolle mentiin samoissa lukemissa. Toisella puoliajalla HIFK painosti mutta se ei tuottanut tulosta. Pelin aivan viimeisellä minuutilla HPS:n huippunopea hyökkääjä pääsi läpi ja lopputulokseksi tuli 0-2. Pelissä tuomari jakoi keltaisia kortteja aivan kuin oltaisiin synttäreillä joten varoitettuja pelaajia oli kummallakin joukkueella useita.

Valmentajan kommentit: Luonnon nurmi teki pelaamisen vaikeaksi, tämä näkyi siinä, ettei syöttöjä saatu perille. Lisäksi pelipallo on paksukuorinen ja siksi raskas liikuttaa niin maassa kuin ilmassa. Keskikentän ja kärjen välinen yhteistyö ei sujunut joten emme pystyneet käyttämään vahvuuksiemme hyväksi. Tästä johtuen maalintekopaikkoja syntyi vähän ja niistä harvoista emme onnistuneet saamaan palloa verkkoon. Lisäksi suurin osa kaksintaisteluista hävittiin.


Tiistai 10.7.2012

Tiistaiaamulla kopissa pojat päättivät, että tästä tulee kuuden pisteen päivä. Asenne näkyi heti kaikessa tekemisessä. Tipsin valmentaja huusi omille pelaajilleen, että ´ILOISTA PELIÄ´ ja tämä tarttui myös meihin.

HIFK vs. Tips/97-98: Myllypuro 1.

Ensimmäinen puoliaika oli täydellistä HIFK hallintaa. Joukkue sai aikaiseksi useita kulmapotkuja heti alkuun. Painostus tuotti myös tulosta ja viimeistely onnistui. Tauolle lähdettiin 3-0 johdossa Maxin, Vadin ja Robinin maaleilla. Toisella puoliajalla sama iloinen peli jatkui ja HIFK:lla oli varaa hieman löysätä. Pelin 33 minuutilla Max sai toisen maalinsa ja peli päättyi 4-0.

Valmentajan kommentit: Tips oli heikko joukkue, mikä näkyy sarjataulukossa ja maalierossa. Myllypuron ruohokentän pinta oli tullut tutuksi ja syötöt saatiin omille hyvällä %:lla sekä pallonmenetyksiä ei tapahtunut. Peli oli kurinalaista ja suunniteltua. Tärkeintä oli, että peli ratkesi jo varhaisessa vaiheessa ja koko joukkuetta voitiin näin peluuttaa tasaisesti.


Esporte União vs. HIFK: Sonera Stadium

Brassi peli pelattiin Sonera Stadiumilla. Puitteet olivat siis loistavat ja sää hyvä. HIFK:n hyvä pelivire jatkui ja puoliajalla nähtiin useita kulmia sekä mm. tolppalaukaus. Pauli maalasi kulman jälkitilanteesta 0-1 ja Elia 0-2. Brasilialaisilla oli yksi vaarallinen, voimakaspotkuinen pelaaja: nro. 66 Hara, joka laukoi pelin 10. minuutilla tolppaan. Toisella puoliajalla poikien ote herpaantui ja brasilialaiset kavensivat pelin 1-2:teen. HIFK terästyi, siirryttiin kolmen topparin järjestelmään ja peli ratkesi loistavilla yksilösuorituksilla: Alanin huippusyötöstä Robin maalasi hallitusti 1-3.

Valmentajan kommentit: Peli oli HIFK:n täydellistä hallintaa, brasilialaiset saivat ensimmäisen todellisen järjestäytyneen hyökkäyksen aikaiseksi vasta kun peliä oli pelattu noin 10 minuuttia. HIFK pelasi brasilialaista jalkapalloa paremmin kuin brasilialaiset itse. Pelissä syötöt onnistuivat hyvällä prosentilla ja pelaajat tekivät loistavia yksilösuorituksia ja harhautuksia. Yksi asia jäi korjattavaa seuraaviin peleihin: HIFK:n puolustus oli haavoittuvainen eikä pystynyt oikein estämään vastustajan pitkiä syöttöjä. Keskikenttä pelasi kuitenkin herpaantumatta joten useimmilta vaaratilanteilta vältyttiin. Parasta on, että kaikki pelaajat ovat terveitä, luottavat itseensä ja pelaavat joukkueena, jolla on hyvä yhteishenki.


Keskiviikko 11.7.2012

Tyypillinen ´kesäinen´ aamu, kylmä, puuskittainen tuuli puhalsi, mutta onneksi ei satanut. Tänään vastassa vanha tuttu ja iholle tuleva Ponnistajat sekä taitava meksikolainen joukkue, joka johti lohkoa. Kovia pelejä siis.

HIFK vs. Ponnistajat: Tali 2

Poikien peli ei lähtenyt käyntiin odotetulla tavalla. Ponnistajat painostivat ja olivat aktiivisia. Heidän pelinsä perustui pelkästään vastustajan fysiikan horjuttamiseen ja pitkiin palloihin. Pelin 13 minuutilla HIFK pääsi läpi ja pelaaja kaadettiin rankkarialueella. Pilkkua lähti vetämään Elia, joka sijoitti pallon hallitusti verkkoon. Peli 1-0, mikä jäikin puoliajan tulokseksi. Toisella puoliajalla HIFK:n peli kääntyi hieman. Vaikka HIFK:n pelaajat varoivat vastustajan fyysisyyttä, puoliajalla nähtiin hyviä yksilösuorituksia, uhrautumista sekä kulmia ja vapareita. Pelin viime hetkillä Vadi teki maalin Paulin loistavasta syötöstä. Peli päättyi 2-0 eikä loukkaantumisia tapahtunut.

Valmentajan kommentit: Tiedettiin, että vastustajalla on fyysisiä isoja pelaajia, mutta oli yllätys, että sieltä löytyi myös aktiivisi,a jalkapalloa osaavia pelaajia. Peli kärsi erittäin lepsusta tuomarilinjasta. Periaatteena on, että tuomareiden tulisi suojella taitopelaajia, nyt näin ei tapahtunut. Joukkueiden taitoero oli iso meidän hyväksi. Me emme kuitenkaan saaneet omaa peliä kulkemaan kunnolla. Tahtovoitto.

HIFK vs. Cruz Azul: Myllypuro 1

Jo meksikolaisten alkuverkoista näki, että vastassa on aivan erilainen joukkue kuin brasilialaiset. Cruz Azulin pelaajat olivat nopeita pallotaitureita mutta kokoeroa meihin ei ollut. Peli lähti käyntiin aivan eri tempolla kuin aamuinen ja molemmat joukkueet saivat aikaan hyviä tilanteita. Pelin 5. minuutilla Max antoi kulmapotkun, jonka seurauksena Robin onnistui puskemaan pallon maaliin. 1-0. Poikien aktiivinen ote jatkui ja puoliajalle mentiin HIFK:n johtaessa. Toisella puoliajalla molemmat joukkueet pelasivat nopeaa, aktiivista peliä. Puoliajan alkupuolella HIFK:n puolustus teki virheen ja Cruz Azul tasoitti 1-1. HIFK aktivoitui ja saatiin aikaiseksi useita kulmia mutta 1-1 jäi pelin lopputulokseksi. Tämä varmisti, että HIFK jatkaa ylemmässä loppusarjassa mutta ennen seuraavien pelien loppumista ei vielä tiedetty, tuleeko vastaan HJK/City siniset vai uusi brasilialaisjoukkue.

Valmentajan kommentit: Peli osoitti sen, että Suomessa ollaan totuttu rauhallisempaa tahtiin. Nyt vastassa oli nopea, taitava joukkue. Etenkin meksikolaisten oikeaa laitaa ei saatu kuriin. Lisäksi he puolustivat hyvin. Etenkin pallonmenetystilanteissa he tulivat kuin höyryveturi ja riistivät pallon takaisin. Mitä pidemmälle ottelu eteni sen paremmin saatiin oma peli kulkemaan. Vastustajiin suhteutettuna tämä oli joukkueen paras peli.


Torstai 12.7.2012

Välitavoite oli saavutettu ja tähtäin on korkeaan sijoitukseen cup-muotoisessa jatkosarjassa. Mahdollisuudet olivat ainakin hyvät, vastustajana vanha tuttu piirisarjasta HJK/City sininen.

HJK City sininen vs. HIFK: Sahara

Pelin pari alkuminuuttia olivat tasaista vääntöä mutta sitten ote alkoi herpaantua. Ennen 10 peliminuutin päättymistä HJK:lla oli 5 kulmaa, joista viimeisen jälkitilanteesta HJK teki maalin. HIFK vaihtoi pelaajia sekä roolitusta ja hyökkäyspeli lähti kulkemaan paremmin. HJK teki maalin edessä käsivirheen ja HIFK sai rangaistuspotkun. Potkun antoi Elia. Peli 1-1. Toinen puoliaika alkoi tasatilanteesta. Tilanteet vaihtelivat, HIFK hyökkäsi ehkä enemmän, joten HJK joutui rikkomaan. Vapaapotkut eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. Pelin viime hetkillä HJK:n loistava, voimakas kaukolaukaus maalin eteen kimmahti suuntaa vaihtamatta omasta pelaajasta maaliin. HIFK kova kiri ei riittänyt ja peli päättyi 2-1. Pelaajat siirtyivät kesälaitumille.

Valmentajan kommentit: Peli oli tyypillinen peli, kumpi tahansa olisi voinut voittaa sen. HJK:lla oli hyvin suuri tasoero eri pelaajien välillä. HIFK:n pienikokoisemmat pelaajat tekivät sen, minkä pystyivät. Lopuksi: Pojat pelasivat hyvää fudista ja eivät antaneet periksi, he halusivat voittaa jokaisen pelin. Pallonhallinta oli peleissä vaikeaa, etenkin se näkyi korkeissa palloissa ja niiden haltuunotoissa. Sitä tulisi harjoitella omalla ajalla joka päivä. Kaiken kaikkiaan peleistä jäi hyvä, positiivinen kuva!

Siirry sivun alkuun